De senaste decennierna har svenskarna ökat sin köttkonsumtion kraftigt, och nu läser jag att den ökar ännu mer. Det är gp.se som tar upp detta och en hel del i artikeln är bra.
"Kocken Johan Jureskog, som driver restaurangen AG, ser köttrenden som
ett sätt att höja medvetenheten för en styvmoderligt behandlad råvara.
-
För att djuren ska få det bättre, och vi ska få bättre kött, måste vi
bli mer kunniga om riktigt kött och även vara beredda att betala mer för
kvalitet, säger han.
- Jag tycker att vi i Sverige måste satsa på det svenska köttet och
skapa förutsättningar för en så bra produktion som möjligt. Vi
konsumenter måste tvinga bönder och bransch att ta fram bättre
kvalitetskött från djur som har levt bra, säger Johan Jureskog och
fortsätter:
- Men vi kan inte äta kött så ofta som vi gör utan när vi väl äter så ska vi se till att det är en bra råvara vi äter."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar