lördag 7 april 2012

Har ni fått besök av några Påskkärringar?

Wikipedia


Vill påskkärringen ha mycket godis ska hon flyga till de äldre villaägarna i Värmland. Det är resultatet  av en enkät som Gp redovisar. Hela 73 % av Villaägarna hälsar gärna de små kärringarna välkomna medan 4% inte öppnar dörren. 7% får inte alls besök. Undrar om siffrorna är de samma för djävlar och skelett som hemsöker villorna i början av november?  
Där jag växte upp fick man besök av "Lussegubbar" .Kvällen före,  eller rättare sagt på natten till  Lucia hemsökte dessa gubbar hemmen. Dessa "gubbar" var ofta inte barn utan mer ungdomar. Denna tradition tror jag är helt borta nu. Det står inte ens på Wikipedia om det, konstigt kan tyckas. 
Men åter till Påsk! 
2000 ton ägg sätter vi i oss denna veckan. Skulle va intressant att veta hur många av dessa som är KRAV märkta... Ja  jag förstår att det produceras mycket mindre ägg som får märkas med KRAV-märket, tyvärr. Men i de bästa av världar som man brukar säga, skulle ju alla ägg vara det
för att vara en högproducerande höna i bur är nog inte så roligt.
Här är en intervju med en ekologisk äggproducent, inte hönan utan företagaren :-) han talar bland annat om, varför vi äter ägg till påsk om du inte visste det.

GLAD PÅSK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar