tisdag 10 april 2012

Stress ökar förkylningsrisk

Ekot har en nyhet idag som är intressant.
"Vi blir lättare förkylda om vi utsätts för stress under lång tid. Det är ett samband som forskare känt till men inte kunnat förklara förrän nu, och det verkar röra sig om att stressen minskar känsligheten för stresshormon, och det stör i sin tur immunförsvarets virusbekämpning. Det visar en ny amerikansk studie."
 Läs mer på Sveriges Radios hemsida
svd.se 
gp.se
Så det är inte bara att man inte åker kollektivt i värsta rusningen och inte hälsar på så många människor när man inte har jobb, utan även att man är mindre stressad, som gör att man håller sig friskare. Intressant som sagt.

2 kommentarer:

 1. Har länge tänkt fråga någon läkare vad det är för fel på mig, eftersom jag aldrig är sjuk.

  Anledningen till denna ständiga "friskhet" har nu fått sin förklaring. I mitt fall måste ett varmt TACK framföras postumt till Olof Palme och hans regering, som konfiskerade min lön med 87 % marginalskatt.

  Vid slutet av 1970 -talet försvann all stress, då det inte längre lönade sig att arbeta. Max 30 timmars arbetsvecka blev regel för min del. Lite arbete med egna husbyggen /mycket lönsamt/ golfspel, segling. tennis, skidåkning och många utlandsresor har det blivit.

  Än en gång... STORT TACK till alla socialister inom SoV-partierna(!) Er straffbeskattning på arbete var ett nationalekomiskt fiasko, men den insikten fanns inte. (Saknas fortfarande kan man konstatera:)

  SvaraRadera
 2. Det låter som du inte bara höll dig frisk utan också fick ökad livskvalitet - Något du kan också kan va tacksam för :-)

  SvaraRadera