måndag 23 januari 2012

Juholts fall - inte Sveriges fall

Nyhetsvärdet i Juholts avgång och socialdemokraternas förtroendetapp har helt klart överdrivits. Vilket annat parti skulle få  denna stora uppmärksamhet i media? tror till och med att det var extrasändningar i tv, inte bara presskonferenserna utan även efterföljande debatter. Det känns som detta skall ältas o ältas... Det är ju ingen regeringskris utan det är en "oppositionskris". Jag håller helt och hållet med Gert Gelotte som skriver om detta. Han skriver " Sverige blev inte föräldralöst när Håkan Juholt avgick. Mätt i antal djupt bekymrade kommentarer skulle man kunna tro det, men socialdemokratins problem är inte Sveriges. Socialdemokraterna har haft stor betydelse i Sveriges moderna historia, men partiets bäst före datum har gått ut." Läs vidare på GP.se

2 kommentarer:

  1. Man blir faktiskt förvånad över den avgrundsdjupa indoktrinering som (S) lyckats med. Avgrundsdjup så till den milda grad att på ytan fullt friska och normala människor kan tänka sig att rösta på detta parti om det så leddes av en häst. Och bevisligen gör det också! Bildligt talat alltså.

    Bara en sån sak, häromdagen stod en lokal politiker och på fullt allvar gapade om att "Moderaterna" (som om resten av Alliansen inte fanns, med tonfall som talade hon om troll eller vampyrer) minsann förstört hela den Svenska välfärden och snart privatiserat allt från SJ (Det gjorde S) till sjukvården i Västra Götaland (den styrs av s.v.mp) och dessutom ligger bakom de långa dagisköerna i Göteborg (staden är S-styrd sedan två decennier). Märkligt, som sagt.

    Lika märkligt som att ett parti med två konsekutiva valförluster bakom sig, och med stadigt minskande stöd, obändigt ser sig själva som det enda statsbärande partiet. För så var det på farfars tid...

    / Aldrig mera S!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo visst är det så att sossarna - ser rött (!) eftersom de inte fått styra landet på några år nu.
      Jag minns när Palme stod och hötte med näven åt de borgliga - när de miste regeringsmakten 1976. Det var som några brottslingar kommit o tagit makten ifrån honom. Men åter till nuet - det känns på något sett som s har en särställning i media - det har ju varit många partiledarbyten den senaste tiden, visserligen inte med den dramatik som nu - men detta analyserande av s kris - det har helt enkelt blivit för mycket... och mer lär det väl bli.

      Radera