söndag 1 januari 2012

Tilbakablickar och framåtblickar

Ja nu fyller den här bloggen 1år! Ett år går fort när man har roligt som man brukar säga... fast det har varit ett jobbigt år på många sätt allt har inte varit så roligt. Jag ser att jag gjorde flest inlägg i januari förra året - kanske nyhetens behag :-). Jag kommer att fortsätt med denna blogg men kommer även inom kort att starta upp en bokblogg - mer om det senare. 

2011 - Tharirtorget - Fukusima - Utöya är namn på platser som jag inte kände till förra nyårsafton. Trollhättan  och SAAB har också varit med i nyhetsrapporteringen under året.  Hur fortsättningen blir för dessa orter har vi ju inte något facit på än.

2012 -Det är 100 år sedan Titanic gick under och det är  året som Mayaindianernas kalender slutade, känns lite ödesmättat... Det är också 100 år sedan Strindberg avled och 100 år sedan olympiaden i Stockholm. De två händelserna skall uppmärksammas i huvudstaden under året. Det har debatterats i media om att  Strindberg har fått mycket mindre pengar än Olympiaden. som oftast drar kulturen det kortaste strået gentemot idrotten.
Det kommer att hållas en auktion i London 15 april på 100 årsdagen av  Titanics undergång, det är tusentals prylar från fartyget som auktioneras ut. Vill du bli ägare till detta gäller det att ta fram stora plånboken! Allt värderas till över miljarden och det säljs allt i en klump. På tal om pengar så är det 10 år sen euron infördes och frågan är om den kommer att överleva så länge till. Du kan rösta om vad du tror om dess överlevnad på svd.se Själv har jag faktiskt ingen uppfattning, så det blir vet inte. 
 När det gäller vädret har året börjat med regn och rusk - ingen större skillnad på hur 2011 slutade,men vi hade ändå
en mild och riktigt solig höst - innan vädergudarna bestämde sig för blåst och regn.
God fortsättning på det nya året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar